23 Nisan 2021 Cuma

Mustafa Çaya'yı Tanıyalım

Mustafa Çaya
Mali Müşavir
Mustafa Çaya Kimdir?

Aslen Fizme Karapınar Mahallesi’nden olan Mustafa Çaya, babasının devlet memuru olması nedeniyle 1970 yılında Ordu’nun Kumru İlçesi’nde doğdu.
İlköğrenimini Kumru Atatürk İlkokulu’nda tamamlayan Mustafa Çaya ortaokul ve liseyi
Kumru İmam Hatip Lisesi’nde 1986 yılında okul birincisi olarak tamamladı.
1986 yılında Marmara Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünü kazanan Mustafa Çaya 1991 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe – Finansman bölümünden mezun oldu. 1992-93 yılında yedek subay olarak vatani görevini tamamladı.

Mustafa Çaya 1994 yılında ticaret amaçlı yurtdışına çıktı ve özel sektöre 1997 yılına kadar Yatırım danışmanlığı hizmeti verdi.

Sivil Toplum Kuruluşlarında (Yerel Dernekler) kurucu başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Halihazırda ORSİYAD (Ordulu Sanayici ve İşadamları Derneği) da yüksek istişare kurulu üyesidir.

 2000 yılında ise İstanbul’da kendi Mali Müşavirlik bürosunu kurdu ve halen müşavirlik hizmeti vermeye devam etmektedir.

2011 Seçimlerinde Ordu’dan Ak Parti 6.sıra Milletvekili Adayı oldu. Bu dönem Kumru ilçesi Ak Partiye %86 gibi bir oy vermesine rağmen Mustafa Çaya milletvekili seçilemedi. Ak Parti Ordu’da toplam %60 oy alarak Ordu’da toplam 6 vekilden 5’ini kazandı. Yine bu dönem %21 oyla CHP Ordu’da bir milletvekili elde etti.

Mustafa Çaya 2011 yılı Kasım ayında İstanbul Mali müşavirler Derneği (Meslekte Birlik Grubu) Başkanı oldu ve 14 Şubat 2015′ de görevinden ayrıldı.

2013 Haziranın da İstanbul Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) seçimlerinde Meslekte Birlik Grubu’nun Başkan adayı olarak ekibi ile birlikte seçimlere katıldı. Yönetim kuruluna 3, Denetim kuruluna 1, Disiplin kuruluna da 1 üye seçilmesini sağladı.

2013 Haziranın da İstanbul Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Yönetim Kurulu Üyesi seçildi, 9 Şubat 2015 ‘ de aday adaylığından dolayı bu görevinden istifa etti.

2014 yılında Kamu Gözetimi ve Denetimi (KGK) Kurumundan; Bağımsız Denetçi eğitimlerine katılarak Bağımsız Denetçi oldu.

Halen TÜRMOB Delegesi olan Mali Müşavir olan Mustafa Çaya İngilizce, Arapça ve Rus’ca bilmektedir.

Sık sık Kumru ve Fatsa ziyaretleri yapan ve İstanbul’da Kumru ve Fatsalıların gözü kulağı olan Mustafa Çaya evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bekir AKKAYA /24.04.2021 /Vav Bilgi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar